2016. aastal suundus PRO’ks 422 sportlast

Foto: Joosep Martinson

Möödunud nädalalõpul EGA konverentsil tegi ettekande ka Andy McDonald, kes on R&A ja WAGR esindaja. Ettekande peamine sisu olid need sportlased, kes sellel aastal loobusid oma amatöörstaatusest ja suundusid elukutselisteks golfariteks, ehk PRO’deks. Peamine erinevus amatööri ja professionaali vahel on lisaks ametliku HCP puudumisele ka asjaolu, et suurtel rahvusvahelistel võistlustel on võimalus võtta vastu rahalisi auhindu ning see läbi enda treeninguid ja igapäeva elu rahastada.

Kokku suundus üle maailma professionaaliks 422 sportlast, kellest 118 olid naised ning 304 mehed. Hea meel on näha, et Euroopa suurima rivaali, Ameerika Ühendriikidega, liigume me umbes samas suunas. Euroopas suundus PROks 134 mängijat ja USA’s 154 mängijat.

Samuti on positiivseid uudiseid ka lähinaabritelt – Rootsis loobus amatöörstaatusest 21 mängijat, Soomes 6 ja Venemaal 3, kellest õige eredamalt teavad Eesti golfimängijad ilmselt Venemaa golfitari Zhanna Tarasko ’d(pildil), kes mängis selle aasta mai kuus toimunud Estonian Amateur Openil Pärnu Bay Golf Links väljakul, jäädes kuuendale kohale.

Soovime ka kõigile meie sportlastele visadust ja kannatlikkust, kes pürgivad golfimaailma tippu.

TABEL