Seeniorite Eesti Meistrivõistlustel selgitati seeniorite ja veteranide klassi Eesti meistrid

Seeniorite Eesti Meistrivõistlusi peeti sellel aastal 19-20. juulil Otepää golfiväljakul. Võistlusele oli registeerunud 49 seeniorit ja veterani. Soomest oli tulnud võistlema Eesti kodanik Inga Lillemann ja veel 2 väliseestlasest mängijat kaugelt Austraaliast. 84 aastane Ivi Streimann ja 79 aastane Illar Streimann mängisid esimesel päeval autodega Otepää kuppelmaastikul tulenevalt oma kõrgest east. Samuti oli neil kasutada vaid väljakult saadav rendivarustus, millega mängiti ilusat golfi. Teisel päeval seoses vihmast ja udust tingitud startide edasi lükkamise järel loobusid mõlemad võistlemast, sest märjal väljakul võinuks olla ohtlik golfiautoga sõita.

IMG_0590

Teisel päeval pärast 2 tunnist startide edasi lükkamist tulid siiski enamus mängijaid starti. Ilus kuiv ilm püsis võistluse lõpuni ning kerge pilvkate taevas võttis vähemaks ka kuumust.
Kui esimese päeva järgi olid pea kõikides võistlusklassides tulemused enamvähem võrdsed, siis teise päeva väsimus ja startide edasilükkamine tõi siiski välja parimatest parimad.


Seeniorite medalistid 
Naised 50+:
1.koht Anne Petter – Niitvälja golfiklubi – 196 lööki
2.koht Inga Lillemann – Sea Golf Rönnäs – 206 lööki
3.koht Lea Schmidt – Otepää golfiklubi – 215 lööki

IMG_0572

Mehed 55+:
1.koht Andres Gailit – Otepää golfiklubi – 168 lööki

2.koht Raivo Velsberg – Niitvälja golfiklubi – 170 lööki

3.koht Urmas Isok – Estonian Golf & Country Club – 172 lööki

IMG_0586

Samas võistlusklassis peeti 2 rajaline play-off 3. koha peale. Pärast 18 raja läbimist olid võrdsete tulemustega 172 lööki Estonian Golf & Country Club’i mängijad Urmas Isok ja Maido Pajo. Playoff mängit 18. rajal, mille mõlemad härrad esimesel läbimisel lõpetasid bogey’ga. Teistkordseks playoffiks oli juba mõlemal härral natuke närvi sisse kogunenud, millest tulenevalt ei olnud pallitabamused enam nii puhatad. Urmase teine löök oli klubihoone servas puude vahel ja Maido teine pallitabamus lõppes pallile pähe löömise tõttu üle greeni vees. Seekord tuli tunnistada Maidol Urmase paremust.

Veterandide medalistid:
Naised 60+:
1.koht Liis Veltmann – Niivälja golfiklubi – 209 lööki
2.koht Valentina Hiller – Niitvälja golfiklubi- 212 lööki
3.koht Svetlana Käsk – Saaremaa golfiklubi- 224 lööki

IMG_0544

Mehed 65+:
1.koht Toomas Proos – Niitvälja golfiklubi – 181 lööki
2.koht Arvo Hiller – Niitvälja golfiklubi – 183
lööki 3.koht Allan Allik – Otepää golfiklubi – 189 lööki.

IMG_0556

 

Eesti Golfi Liit tänab kõiki võistlusel osalenud mängijaid ning soovib seenioritele palju jõudu edaspidiseks harjutamiseks. Loodetavasti on järgmine aasta veelgi enam osalejaid ning ilm soosib meid rohkem.

Erilised tänud ka võistluse toetajatele, Otepää golfiklubile ja väljaku meeskonnale mitmekülgse abi eest võistluse organiseerimisel!

IMG_0403 IMG_0442 IMG_0504 IMG_0518 IMG_0526

 

Ballantine's and B whiteLOW