Soomes algavad U16 Euroopa meistrivõistlused

Foto: EGL

Neli Eesti golfi tulevikulootust reisisid teisipäeva varahommikul Soome, kus neljapäeval algavad Euroopa kuni 16-aastaste meistrivõistlused. Eestit esindavad sellel võistlusel Rauno Pikk, Elizaveta Sofia Reemet (mõlemad Estonian Golf & Country Club), Rasmus Kivila Jr (Niitvälja Golfiklubi) ning võistkonna pesamunast EM-debütant Iiris Mätas (Rae Golfiklubi). Kui Reemet osales ka eelmisel aastal samal võistlusel, mis peeti samuti Soomes – Vierumäki golfiväljakul, siis ülejäänud kolme jaoks on selle aasta esinemine Linna golfis, esimeseks individuaalseks EM turniiriks.

Esimesena pääseb neljapäeva hommikul rajale Reemet, kelle stardiaeg on 9:17. Mätase stardiaeg on 10:45. Noormehed mängivad homme pärastlõunal. Pikk alustab 14:01 ja Kivila Jr 14:34. Lisaks individuaalsele arvestusele noormeeste ja neidude seas, peetakse ka võistkondliku arvestust riikide vahel. Arvesse läheb iga riigi kolm parimat tulemust. 

Kui Prantsusmaal on olnud naiste EMil kuumalaine, siis Soomes on saadud harjutusringidel ka vihma. Samuti on olnud osa väljakust seetõttu päris pehme ning väljaku pikkus hakkab tagatiidelt kohati liiga tegema. Elame-näeme, mis tingimused valitsevad kolmel võistluspäeval. Võistkonna treeneriks sellel turniiril on Mari Rauna. 

Jälgi tulemusi siit.