Ülim põnevuslahing Miamis

Foto: Lynne Sladky, AP/Scanpix

Miamis mängitud Honda Classicul pakkusid eliidi puudumisel haarava duelli Chris Kirk (OGWR 47.) ja Eric Cole (330.). Varem Touril neli turniiri võitnud, kuid viimased seitse aastat ja üheksa kuud võiduta püsinud Kirk hiilgas teisel päeval (62) ning hoidis liidrikohta kuni lõpusirgeni. Touri uustulnuk, 34-aastane Cole jahtis endisest tippgolfarist ema silme all oma esimest võitu ja jõudis sellele ka väga lähedale.

Viimast päeva kahe-löögilises eduseisus alustanud Kirk suutis edu maha mängida kõigest viie rajaga. Kolm birdie’t teinud Cole võrdsustas seisu ning asus esmakordselt liidriks pärast 13. raja birdie’t, kui Kirk samal rajal bogey’ga patustas. 16.rada viis Kirki taas juhtima, ent viimasel rajal suutis ta teise löögi vette suunata. Cole’il oli võimalus puhas võit võtta, ent temagi väristas griini servas kätt. Mõlemad suutsid raskes seisus puttid sisse saada ja esikohaheitlus pidi lahenduse saama play-offis. Seal sai uustulnuka õnn otsa. Kirki kolmas löök par5 rajal oli täiesti hiilgav – ligi sajalt meetrilt otse augu kõrvale ja birdie oli vormistamise küsimus. Cole’i seis oli raskem, ent temagi mängis veel välja võimaluse birdie’iga mäng veelkord võrdsustada. Otsustaval löögil aga juhtus see

Halastamatu mäng. Lohutuseks Cole’ile ligi miljon dollarit.

Chris Kirk, nagu öeldud, sai ühtekokku viienda võidu Touril ja esimese pärast ligi 3000 päeva pikkust ootust. Ta on ka viimane mängija, kelle kahe võidu vahe oli üle seitsme aasta. Meenutame, et 2021 võitis Lucas Glover John Deere’i turniiri pärast rohkem kui 10 aasta pikkust vahet eelmisest võidust.

Ajalugu tehti ka pisut tagapool. Viimasena turniirile kvalifitseerunud Ryan Gerard mängis alles oma teise Touri turniiri ja saavutas vägeva neljanda koha, teenides üle 400 000 dollari.

Elu parima PGA turniiri tegi poolakas Adrian Meronk, kes jagas 14. kohta (-6).

Tulemused

Sel nädalal koguneb golfieliit Orlando lähistel, kus mängitakse Arnold Palmer Invitational. Maailma edetabeli top40st puuduvad vaid „LIVikad“ Cam Smith (5.), Joaquin Niemann (23.), Abraham Ancer (27.) ja Thomas Pieters (37.).

Lisaks toimub teinegi Touri võistlus – Puerto Rico Open.