R&A avaldas uue golfireegleid tutvustava video. Subtiitrid saadaval ka eesti keeles!

R&A on avaldanud video „Quick Guide to the Rules of Golf“, mis aitab algajatel aga miks mitte ka kogenumatel golfimängijatel tutvuda reeglite põhitõdedega.

Golfikommentaatorite Iona Stepheni ja Kit Alexanderi häälega video hõlmab 16 põhiteemat, sealhulgas seda, mida teha enne ringi alustamist, kuidas mõista väljaku eri piirkondi ja kuidas käituda, kui te ei saa palli mängida nii, nagu see asub.

12-minutiline video sisaldab olulist teavet, mida golfimängija vajab väljaku läbimiseks ning eeldab, et vaatajal ei ole palju teadmisi mängust või reeglitest. Video, diagrammide ja suulise selgituse kombinatsiooni eesmärk on muuta reeglid väljakul viibivatele golfimängijatele arusaadavamaks.

R&A tegevdirektor Grant Moir lisab: “Me tahame, et golfimängijad kõikidel tasemetel tunneksid end kindlalt reeglite järgi mängides, eriti need, kes on mänguga alles alustanud. Kiirjuhendi vormis video on välja töötatud selleks, et edastada selgitused kõige tavalisemate olukordade kohta, millega golfimängijad väljakul kokku puutuvad, võimalikult lihtsalt, ning muuta mäng atraktiivsemaks ja kaasavamaks, näidates, et põhireeglid on tegelikult väga lihtsad.“

Kiirjuhend – milles leiab lühianimatsioone ja materjali The Openi ja AIG Women’s Openi võistlustelt, et selgitada käsitletavaid reegleid – on suunatud mängijatele, kes alustavad oma golfimängija teekonda, kuid aitab ka olemasolevaid golfimängijaid.

Videol on olemas ka subtiitrid, mis on saadaval 15 keeles sh eesti keeles ning need on kättesaadavad video veebi- ja rakendusversioonis.

Lisaks pakub reeglite rakendus visuaalseid abivahendeid, skeeme ja videoid reeglite selgitamiseks ning annab visuaalseid juhiseid paljude tavapäraste olukordade kohta, mis on kasulikud golfimängijatele igal kogemustasemel.
Videot „Quick Guide to the Rules of Golf“ saab näha siit. Vajutades nuppu CC saab valida subtiitriteks eesti keele.

R&A reeglite äpp (tõlgitud samuti eesti keelde) on aga leitav siit.