Jaapanis läks vaja lisaradu võitja selgitamiseks

DP World Tour jõudis sel nädalal esmakordselt Jaapani ning võitja selgitamiseks tuli kasutada kahte lisarada. Nii kahel korral etapi võitnud austraallane Lucas Herbert, kui üllataja Kanadast Aaron Cockerill lõpetasid 72-rajalise võistluse tulemusega -15. Seega siirduti lisaradadele. Avarajal ei saanud kumbki griinile päris pihta, kuid omasid reaalset võimalust võit endale võtta. Mõlemad eksisid siiski birdie üritustel  napilt. Teisel lisarajal eksis Herbert avalöögiga, kuid tuli sellest suurepäraselt välja ning peaaegu kolme meetrine birdie kindlustas kolmanda European Touri etapivõidu ja auhinnaraha veidi üle 310 tuhane euro. Teine koht tähendas Cockerillile veidi üle 200 000 euro, mis on tema rekord teenistuseks ühe turniiriga. Eelmisel aastal sai Kanada mängija teise koha Keenias, v-o kolmas katse on õnnelik. Tulemused 

Sel nädalal kõige kiuste viimasel hetkel Jaapani jõudnud Herbertile oli see kolmandaks võiduks European Touril. Varasemad kaks võitu pärinevad aastatest 2020 (Omega Dubai Desert Classic) ja 2021 (Dubai Duty Free Irish Open). Esimene võit tuli samuti teisel lisarajal birdie abil. Lisaks on 27-aastase mängija kontol ka üks PGA Touri võit 2021. aasta sügisest, kui võit tuli Butterfield Bermuda Championshipil.

Võiduga tõusis Herbert hooaja kokkuvõttes neljandaks. Eespool vaid Rory McIlroy, Jon Rahm ja Victor Perez. Järgmisel nädalal kolitaks Lõuna-Koreasse ning siis algab Euroopa hooaeg. Esimesena testitakse võimeid Itaalias, käesoleva aasta Ryder Cupi väljakul Marco Simone.